Kurkisolatie

Ontdek de voordelen van kurkisolatie: volledig natuurlijk, isolerend, verbetert akoestiek, brandwerend, recyclebaar en meer. Isoleer duurzaam met kurk!

Kurkisolatie is ideaal als je wilt isoleren met een volledig natuurproduct. Een voorbeeld hiervan zijn geëxpandeerde kurkplaten. Geëxpandeerde kurkplaten zijn geschikt om binnen en buiten mee te isoleren. De kurkplaten kun je aanbrengen op binnen- en buitenmuren, vloeren en daken. Geëxpandeerde kurkplaten verbeteren ook de akoestiek in de ruimte en zorgen voor minder geluid in de naastgelegen ruimtes. De kurkplaten hebben geen extra behandeling nodig, je bent snel klaar. Je kunt ze eventueel verven met verf op waterbasis, gipsplaten, spuitkurk, stucwerk of leem op aanbrengen.
Wil je met een volledig duurzaam natuurproduct isoleren? Denk dan aan kurk.

Hoe worden geëxpandeerde kurkplaten gemaakt?

Kurkgranulaat ook wel kurkkorrels genoemd worden verhit op een temperatuur van wel 220C. Door de hoge temperatuur gaat de kurkgranulaat uitzetten (denk maar aan popcorn in de magnetron) er komt hierbij er een hars vrij: Surbine. Dit bindt de kurkkorrels op een natuurlijke wijze.

De voordelen van kurkisolatie:

  • volledig natuurproduct
  • isoleert
  • verbetert akoestiek
  • brandwerend
  • recyclebaar
  • kan tegen vocht
  • kan tegen muizen en termieten
  • zowel binnen als buiten isolatie
  • antistatisch

Deel dit bericht:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp

Nog steeds nieuwsgierig?
Hier is meer

Blogs

Kurk op rol: Isolatie, Akoestiek, Prikborden

Kurk op rol biedt veelzijdige toepassingen, van isolatie tot prikborden. Het is duurzaam, geluiddempend en milieuvriendelijk. Ontdek de voordelen van dit natuurlijke materiaal voor een beter binnenklimaat en unieke interieurprojecten!

Lees meer »
Blogs

Akoestiek verbeteren doe je met kurk wandpanelen

Ontdek hoe akoestiek klank en echo in elke ruimte beïnvloedt, vooral met harde oppervlakken. Leer praktische tips om akoestiek te verbeteren en ontdek duurzame oplossingen zoals kurkwanden. Deze wandpanelen absorberen geluid en verminderen galm, wat ideaal is voor grotere ruimtes. Leer over de unieke eigenschappen van kurk en hoe het bijdraagt aan een groene, rustgevende omgeving. Ontdek de link tussen groen en welzijn en leer hoe kurk een natuurlijke, Zen-ruimte kan creëren.

Lees meer »