Kennisbank

Welkom bij de uitgebreide kurk kennisbank van Artinato. Duik in een wereld van duurzaamheid en ontdek de veelzijdigheid van kurk. Van kurkproductie tot toepassingen en voordelen, onze geoptimaliseerde kennisbank biedt waardevolle inzichten en feiten. Leer hoe kurk bijdraagt aan een milieuvriendelijke levensstijl en laat je inspireren door de mogelijkheden van dit prachtige natuurlijke materiaal. Begin vandaag nog met het vergroten van je kennis over kurk met Artinato!

Kennisbank

Kurkisolatie

Ontdek de voordelen van kurkisolatie: volledig natuurlijk, isolerend, verbetert akoestiek, brandwerend, recyclebaar en meer. Isoleer duurzaam met kurk!

Lees meer »
Kennisbank

Akoestiek Verbeteren

Verbeter de akoestiek in je ruimte met kurk wandpanelen! De flexibele structuur van kurk dempt geluid en absorbeert trillingen. Ontdek hoe je met duurzaamheid en natuurlijke materialen de echo kunt verminderen. Tips: kurk wandpanelen, dikke gordijnen, stoffen meubels, vloerkleden en grote planten.

Lees meer »
Kennisbank

Kurk

Kurk: duurzaam, recyclebaar, isoleert, brandvertragend, vederlicht, hypoallergeen, elastisch, vochtbestendig, geluiddempend en veilig voor de gezondheid. Ontdek de vele verborgen eigenschappen van kurk bij Artinato.

Lees meer »
Kennisbank

Kurkschors

Ontdek het milieuvriendelijke proces van het oogsten van kurkschors en de vele toepassingen van Virgin Cork. Leer over de unieke eigenschappen van kurk, zoals geluidsisolatie en elasticiteit. Verbaas je over de prachtige producten die van kurk gemaakt worden

Lees meer »
Kennisbank

Kurkeiken

Maak kennis met de betoverende kurkeik! Met een levensduur van 150-200 jaar, grillige vormen en beschermende kurkschors. Winterhard en prachtig groen, ze groeien zelfs in Nederland. Ontdek de schoonheid van kurkeiken, een verborgen juweel naast olijfbomen.

Lees meer »

Reviews